Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

tisdag 12 juni 2012

Kan man ta med hunden utomlands?

Utomlans

Numera finns det egna EU-pass till vovvarna! Men att resa med hund kräver en del planering. Ska man utanför Sveriges gränser gäller det att vara ute i god tid med vaccinationer och hålla reda på vilka krav som ställs i andra länder och vid hemkomsten.


EU-pass för sällskapsdjur
Kravet på karantän efter resor till många länder i Europa är borta och det gör det lättare att ta med sig djuret hem till Sverige igen när semestern är slut.
EU-passet gäller för hundar, katter och tamillrar, som reser inom EU samt i Norge, Schweiz, San Marino och Liechtenstein.
Passet är djurets officiella resedokument som visar att djuret har id-märkts och uppfyller de krav som gäller för transport mellan EU-länderna.

Hur skaffar man ett EU-pass till hunden?
Passet kan köpas hos veterinären och ser likadant ut i alla EU länder. För att få ett EU-pass måste hunden vara id-märkt, vaccinerad mot rabies och behandlad mot bandmask.
Om alla krav är uppfyllda antecknar veterinären det i passet, och styrker det med en stämpel och underskrift. Passet är sedan i kraft så länge djurets rabiesvaccination är i kraft.

Tänk på!

Om din hund inte är rabiesvaccinerad tar det ca 4-5 månader att få passet, så det här är något som ska planeras i god tid.




Ras: Golden retriver



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar