Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

måndag 25 juni 2012

Lägg ambitionen på rätt nivå

*Hur höga krav har du? Kom ihåg att det ska vara enkelt och roligt att ha hund!

Ras: Dansk Svensk gårdshund
*Tänk igenom vad du kräver av din hund. Kan listan göras lite kortare? Om det är okej att hunden tigger eller ligger uppe i soffan, så låt den göra det. Det kanske är viktigt att fokusera på om hunden jagar katten? Kom ihåg att livet med en familjehund ska vara härligt och mysigt och inte kännas sm en belastning och ha för många krav! Med det menar vi inte att hunden får göra vad som helst.


*Tänk på att hundens liv inte ska vara en gissningslek; ska få beröm eller bestraffning. Din uppgift som ägare är att vägleda din hund och att vara en förebild. Om valpen exempelvis biter i saker, ta då i stället bort dina saker du är rädd om eller som kan vara farliga. Annars kan hela livet lätt bli ett irritationsmoment.

*Var försiktig med fysiska aktiviteter när det gäller valpar. Och det viktigaste av allt, efter ansträngningen krävs lång tid för återhämtning! En stressfri hund är en glad och mysig hund!

Ras: Golden retriver valp
*Lär din hund rätt om du inte vill att den ska börja med oönskade beteenden. Om Exempelvis brevbäraren eller cyklister är ett bekymmer, så försök få din hunds uppmärksamhet före mötet med cyklisten eller brevbäraren, gärna med gott godis!

*Hunden ska vara lugn och balanserad innan man tränar. Tänk på att det tar olika lång tid för olika hundar att lära upp sig nya saker och tricks. Ge inte upp!

*Beröm ofta och mycket. Det är härligt att känna att man duger och är bra!


Ras: Golden retriver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar