Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

söndag 22 april 2012

Lyckas med potträningen!

1. Undvik försök till genvägar som att täcka golvet med tidningar. Du kan vänja valpen vid att man bajsar och kissar utomhus. Inte att tidningspapper är samma sak som en toalett.

RAS: Schäfer
2. Plocka bort allt som finns på golvet som du är extra rädd om, mattor till exempel.

3. Valpar brukar kissa in sig på "bra ställen". Inte minst för att det i deras känsliga näsor luktar "toa" just där. Du ska alltså göra rent ordentligt, med till exempel en blandning av lika delar ättika och vatten.

4. Ge valpen chansen att kissa en sista skvätt innan ni går in efter promenaden. Inte minst viktigt om ni leler och busar.

5. Låt inte valpen ät för sent på kvällen. Ge sista målet en timme före sista rastningen och läggdags.

6. Ha skor eller stövlar och en jacka lätt åtkomliga vid ytterdörren. Koppel, om du behöver det, ligger redan i fickan. Bär ut först, koppla sedan.

7. Väck inte valpen efter en stunds vila utan att direkt gå ut med den.
RAS: Rottweiler.

8. Det finns inget dåligt väder. I alla fall inte när en valp ska pottränas.

9. Stäng av en mindre bit av rummet rund valpens korg nattetid. Den lilla behöver inte alls stort utrymme. Hundar vill helst inte gör ifrån sig där de sover.

10. Om valpen gör ifrån sig på golvet så ska man ta ut den direkt så den förstår att det inte är okej att kissa inne. Annars tror den att den får komma ut och leka efteråt.

11. Sätt väckarklockan på ringning mitt i natten. Snabbt ut en kort vända. Då kan du förekomma valpens nattliga behov. Om du inte vaknar av att valpen är vaken och gnyr gäller samma sak, förstås.

12. Glöm inte att berömma på rätt ställe, det vill säga utomhus. När det händer inne så struntar du i att kommentera.

RAS: Canaan dog valp!

1 kommentar: