Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

tisdag 8 maj 2012

Att få den lilla hunden att klara värme och kyla

Att få den lilla hunden att klara värme och kyla

Hund med kläder
Ras: Chiwawa
SOMMARVÄRMENär det är sommar och varmt ute påverkar detta din hund ganska mycket. Precis som med oss människor är olika hundar olika känsliga för värme. En del tål värme hur bra som helst, medan andra blir väldigt trötta och slöa i värmen.

Vanligt är att hunden lägger sig i skuggan och sover - eller, när det är riktigt varmt, drar sig undan på en skuggig plats inomhus.

Några tips när det är riktigt varmt ute:

• Låt din bäste vän vara i fred - det är ok om ni håller ett lägre tempo när det är högsommar. Ställ lägre krav på hunden. Träningen får ligga nere när det är som allra varmast. Om du har en kinesisk nakenhund bör du använda solskyddskräm och/eller tunna kläder

• Undvik långa promenader mitt på dagen då det är som allra varmast. Ta bara en liten runda - gärna på en skuggig stig/väg om det är möjligt.

• Ge din lilla hund fri tillgång till friskt vatten. Ställ gärna ut en skål med vatten i trädgården (om du har en sådan) så att hunden lätt kan dricka.

• Svalka ner din hund. Duscha din hund, låt den bada i havet eller i sjön eller låt hunden få tillgång till ett litet bad. Det behöver inte vara så stort. Använd din fantasi.
Ras: Mobs


En bra bok om att själv sy kläder till sin hund för bara 118 kr - klicka här!

VINTERKYLA
När det är vinter och kallt är det viktigt att tänka på den lilla hundens behov. Vissa små hundraser t.ex. kinesisk nakenhund MÅSTE få skydd mot kyla och blåst med hjälp av varma kläder. Flertalet små hundraser klarar kylan förhållandevis bra på egen hand. Dock kan det finnas väder som är olämpligt för vilken hund som helst!! Väder med mycket blåst och isande regn kan faktiskt vara värre för en liten hund än 15 minusgrader och snö.
Känn efter själv och använd ditt sunda förnuft. Är det ett riktigt otäckt väder med bitande vind i kombination med fukt/regn kan din lilla hund behöva en vindjacka eller annat skyddande klädesplagg. Särskilt om du tänkt dig en riktig långpromenad eller att din hund ska vara med och stå brevid när du säljer julpynt på torget.
Ras: Golden retriver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar