Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

tisdag 8 maj 2012

Sköt om en liten hund

Sköta om en liten hund
Hund i cykelkorgNär du är lycklig ägare till en liten hund är det naturligtvis jättekul! En liten hund som busar, leker och som älskar dig förutsättningslöst - visst är det fantastiskt!

När du har en liten hund är det några saker du bör tänka på:

En liten hund skall hanteras försiktigt. Låt inte små barn vara ensamma med en liten hund. Hårdhänt hantering av ett mindre barn kan göra hunden misstänksam och i värsta fall aggressiv.

Låt inte den lilla hunden gå i trappor när den är valp. Bär den upp och ner till dess att den blivit lite större.

Var försiktig när du träffar hundar av större raser. Särskilt unghundar av stora raser vill gärna leka och det kan ibland bli för mycket för din lilla hund. En stor tass sveper lätt omkull den lilla hunden.

Viktigt! Behandla din lilla hund som en hund. Dalta inte och ömka inte hunden. Det är viktigt att hunden får ett självförtroende från början så låt hunden vara med, stå brevid och titta på, åka bil och buss och prova på så mycket som möjligt redan när den är valp. Detta är bra "miljöträning" som ger hunden ett gott självförtroende redan från start.
Ras: Kishu

En liten hund kan du bära i en väska (välj då en särskild hundväska som är ventilerad och anpassad just efter hund). Tips: Passa på att lära din valp att åka i väska redan när den är liten. Börja med att lägga in en godisbit i väskan och locka in valpen. Snart går valpen själv glatt in och ut ur väskan.

OBS! Tvinga aldrig valpen. Att väskträna skall vara en rolig lek! Du kommer få mycket nytta av denna träning för det är jättebra att kunna ta med sin lilla hund i väska i olika sammanhang. Dessutom är det jättemysigt för din lilla hund att ha en egen väska som sitt eget bo att krypa ner i. Tryggt och bra var du än är...

Samma sak gäller för cykelkorg. Låt din lilla valp sitta i cykelkorgen då och då så den vänjer sig tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar