Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

torsdag 19 april 2012

Koppel, sele eller strypkoppel?

Koppel, sele eller strupkoppel vilken ska man välja?

Jo det är så här, är hunden en som drar eller lyder?
Är hunden en som drar mycket så rekommenderar vi sele för då har hela hunden koppel kan man säga.
Men om man inte tycker om att sin hund ska ha sele finns det något som heter strypkoppel. Det kan man ha istället för sele. Om då hunden drar mycket och inte vill LYDA dig så köp strypkoppel. Det kanske låter läskigt och taskigt för hunden men det behöver du inte vara rädd för.
Kopplet sitter inte så hårt så hunden blir strypt och dör, NEJ.
Men om man har på strypkoppel och hunden drar så är det hundens eget fel om den blir strypt/ klöks. När man har haft strykopplet på i antingen dagar eller veckor så har hunden till slut lärts sig att det inte är den som bestämmer utan DU.

Om hunden är snäll och lydig så rekommenderar vi helt klart vanligt koppel!
Men sen finns det hundar som är så snälla och lydiga så den inte behöver koppel alls, men om det är så att just din hund är så lydig och snäll så ta alltid med kopplet ifall ifall om hunden blir stressad eller rädd för något. Det kan också vara så att hundar inte får vara lösa överallt och då sätter du på kopplet så du har kontroll över din hund om det skulle hända något/händer något.

Detta är då för fullvuxna hundar och inte för små valpar för dom ska alltid ha koppel tills du tycker att du har kontroll och hunden/valpen lyder.

Vanligt koppel


Sele


Strypkoppel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar