Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

lördag 14 april 2012

Att ha agillity hemma!

Om man vill träna agillity med bästa vännen men vill göra det hemma så kommer här lite tips:
1. Ha en stor gräsmatta hemma eller nära där du bor!
2. Ha tränat lydnad och kommandon med hunden innan. Det måste man nästan ha gjort för annars blir det svårt  att styra hunden och den kommer inte lyssna på dig!
3. Köpa hem redskap. (Finns att köpa i djuraffärer eller webbshoppar / hemsidor!)
4. Inte bli arg om vännen gör fel utan bara ta om det från början och var alltid positiv. Då blir träningen mycket roligare och hunden tycker om det mer.
Här kommer olika grenar att göra med hunden:

A-hindret

Här ska hunden springa upp på toppen och ner på andra sidan. Det är ett balanshinder och hunden måste trampa med minst en tass på kontaktfälten på upp- och nedvägen.Ä

Slalom


Ett antal pinnar (8, 10 eller 12 stycken) står placerade på en rad
Hunden ska sick-sacka mellan pinnarna och alltid börja från höger sida om den första pinnen.Hundar som tränats väl på detta hinder, lär sig nästan ”rinna” igenom det i hög fart. Slalom kan ingå i både agility- och hoppklass

Däcket

Är ett hinder i form av ett däck som spänns fast i en ram. Hunden ska hoppa igenom däcket!

Hopphinder

Hopphinder kan förekomma i så kallade kombinationer, där alltså två eller högst tre hinder är placerade efter varandra. Hopphindren kan se lite 

Olika ut och till hopphinder räknas även oxter, viadukter och murar, men dessa får inte ingå i kombinationer.


Platta tunneln

Tunneln har en öppen del och en del som hänger ned som en säck. Hunden ska springa igenom den öppna delen och med egen kraft lyfta den nedhängande delen för att hitta öppningen.





Runda tunneln

Tunneln kan variera i längd och form, den kan alltså vara böjd. Hunden ska springa igenom tunneln. Kan ingå i alla klasser.



Balansbommen

Ett balanshinder med en 30 cm bred bräda som hunden ska springa uppför, fortsätta balansera på en plan bräda som är ca 4 meter lång och därefter följa nedfarten hela vägen till hindrets slut. Hundens tassar måste vidröra kontaktfälten på hindrets upp- och nedfart.



Gungbrädan

Det är här är ett balanshinder med kontaktfält på båda ändarna av brädan. Hunden ska gå upp på brädan och vänta tills den tippar över och gå ned på andra sidan när brädan slagit i marken.

Bordet

Ett hinder som kan förekomma i agilityklasser. Höjden varierar mellan 35-60 cm beroende på storleksgrupp. Hunden ska hoppa upp på bordet och stanna där i fem sekunder. Det spelar ingen roll om hunden står, sitter eller ligger. Hindret förekommer sällan.


Långhoppet

Ett hinder där hunden ska hoppa långt istället för högt. Hindret är olika långt beroende på till vilken storleksgrupp det används för.




MER INFORMATION OM AGILLITY KOMMER LÄNGRE NER I BLOGGEN!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar