Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

torsdag 19 april 2012

Första natten!

FÖRSTA NATTEN I NYA HEMMET!

När valpen kommer hem till sitt nya hem är det alltid spännande. I början vill man oftast bara mysa med sin lilla valp men det är också viktigt att man har satt upp tydliga regler.
En av dom är var valpen får sova och inte. Första natten är alltid lite orolig för den lilla valpen så därför är det viktigt att du sover nära. Köp ingen dyr säng till en valp för risken finns att den blir söndertuggad. Det räcker med en kartong med en mysig filt eller en av dina tjocktröjor. Lägg hundsängen nära en dörr dom första nätterna så du lätt kan bära ut den kissnödiga valpen. Du ska också sova på golvet brevid hundsängen. Bädda en madrass eller sov i en sovsäck. Om valpen börjar pipa så stick ner armen/handen till valpen så lugnar den ner sig. Tidigt på morgonen ska du ta ut hunden på en kort kisserunda. Sen har du hela dagen framför dej att mysa med din lilla valp! :)




4 kommentarer:

  1. Oj men vad bra att ni skrev det! Min valp kommer ju snart så då är jag lite mer förberedd! Tack så mycket! Kan man köpa en plastsäng och bädda den mysigt eller? Svara gärna snabbt!!! Kramisar Matilda (älskar bloggen)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. En plastsäng fungerar också utmärkt. Vad bra att du gillar bloggen. Fortsätt läs så kommer du få reda på många tips om första tiden hemma med valpen! Kram Stephanie och Sandra! :)

      Radera
  2. Malle Gustavsson!!19 april 2012 kl. 11:40

    Tja! Min lillasyster och jag ska få hem vår valp om en vecka så då undrar jag var man hittar plastsängar? Och hur dyra är dom och går det bra att sova i hallen vid ytterdörren? Från malle!

    SvaraRadera
  3. Hej. Du kan köpa plastsängar i nästan varje djuraffär. Dom brukar kosta några hundralappar, ibland bara 100 kronor och ibland upp till 300/400 kronor. Det beror på storleken på sängen. Ja det går jättebra att sova i hallen. Då har du ju nära dörren och kan lätt bära ut valpen! Kram Stephanie och Sandra! :)

    SvaraRadera