Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

fredag 20 april 2012

Bada med hunden

Bad med hunden!

Bada inomhus.
Hunden ska inte badas för ofta bara en gång i månaden, och du kan inte ha samma schampo som du själv använder. Och duscha inte hunden för ofta för då försvinner deras naturliga fetter i pälsen och blir lättare slitet.  
Det är viktigt att komma ihåg att  hundar inte har vår förmåga att återfetta huden på naturlig väg. Därför ska du bara använda speciellt avpassat hund-schampo och se till att det är milt. Finns att köpa i varje djuraffär/ mataffär eller beställ på http://www.haromi.se/palsvardschampo-c-...
Det finns många olika hund-schampon så läs noga på baksidan, så du får det schampot som just din hund ska ha.

Bada utomhus.
När hunden ska bada är det viktigt att vattenkvaliteten är bra. Dessvärre bryr de sig inte själva om den saken och badar gärna i stillastående vatten som lerpölar och sådant. Sådant vatten är både smutsigt och onyttigt för såväl utsida som insida. Som hundägare bör du ha lite extra koll på var din hund badar:
Det är inte så enkelt att det är fritt fram på de platser där vi människor badar och hundar ska definitivt inte bada obegränsat. Det tar upp till ett halvt dygn för deras päls att torka ända in till huden. Om djuret hela tiden går med fuktig hud kan det leda till inflammationer och klåda som kan bli en grogrund för bakterier och svamp. Hur stora riskerna är beror förstås på hundens pälskvalitet.

I övrigt gäller det att tänka på algblomningen som kan vara en fara för hunden. Dessutom kan saltvatten, precis som hos vissa människor orsaka klåda i hundens hud. Det är inte farligt, men om din hund kliar sig mycket kan det hjälpa att duscha av med sötvatten efter havsdoppet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar