Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

söndag 22 april 2012

Därför ställer uppfödaren så många frågor till köparen.

En del köpare tar illa upp och känner sig förhörda när man ställer många frågor. Men hunden ska ju bli en familjemedlem man lever med i 10 - 15 år och det är viktigt att förstå att det innebär ett stort ansvar och att man blir låst. Därför uppfödaren till exempel veta hur köparen jobbar och var hunden ska vara under tiden. Många hund dagis tar inte emot valpar under 5 månader och det går inte att lämna en valp ensam i flera timmar. Utsätts hunden för det kan den få beteende problem, som att den skäller, biter sönder saker och kissar och bajsar inne. 


Uppfödaren vill också veta hur köparens familjeförhållande är. Det är viktigt att vapen passar in i familjen. Har man fler småbarn kan det vara bättre att vänta med att skaffa valp. Det händer tyvärr att uppfödaren får tillbaka hunden när folk inser att de inte klarar att ta hand om den. 


Vissa uppfödare låter inte köparen välja valp eftersom uppfödaren är mån om att hund och ägare ska passa varandra. Är valpen lovade ser uppfödaren helst att den hamnar hos någon som vill ställa ut, medan en som inte passar för utställningen hellre får bli sällskapshund. 
RAS: Basenji valpar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar