Google Website Translator Gadget

Leta i den här bloggen

torsdag 12 april 2012

Det här bör finnas hemma!

*KOPPEL OCH HALSBAND: Halsbandet ska vara en av den sort som du knäpper runt halsen. Ett långt koppel i läder är bra till de flesta hundraser.
*EN LIGGPLATS: Du kan gärna använda en lagom stor pappkartong som du bäddar mjukt och skönt i. Köp inga dyra hundsängar till en liten valp, risken är stor att de blir söndertuggade!
*MAT: Fråga uppfödaren vilket foder din valp är van vi att äta och köp hem den sorten.
*KLOTÅNG: Det är bra att redan från början vänja valpen vid att bli hanterad och inte minst, att få sina klor klippta. Klipp lite i taget och belöna ordentligt. Och klipp inte in på pulpan. Då gör det jätteont i lilla tassen och det börjar blöda. Om man klipper för långt in på pulpan måste man besöka veterinär. Om din valp är rädd för klotången kan du klappa lite nätt på hunden med klotången och låta valpen för bita lite i den.
*MATSKÅLAR: En för vatten och en för foder. Allra bäst är rostfria skålar, kanske har du redan ett par i lämplig storlek hemma.
*LEKSAKER: Det går ofta att själv konstruera roliga valpsaker, genom att till exempel fylla en gammal strumpa med tidningspapper och knyta till. Bollar i olika storlekar är alltid populärt!
*GODIS: Med ett kilo köttbullar i frysen kommer du långt. Ta upp och tina ett par i taget och belöna med små bitar när du tränar din valp. Recept på hundgodis kommer i egna inlägg längre fram i bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar